VANDUT Colier Grosse Dior vintage, placat aur, decorat cristale, 1970

Colier Grosse Dior vintage, placat aur, decorat cristale, perla, anii 1970

Detalii: lungime: 41 cm; latime pandantiv: 2cm; placat aur, decorat cu cristale si perla, anii 1970; semnat casa de bijuterii Grosse, Germania

Grosse, calitate la cel mai inalt nivel

In 1907, in orasul renumit pentru manufacturile sale, Pforzheim din Germania, Heinrich Henkel si cumnatul sau, Florentin Grosse, au infiintat o firma. Daca la inceput ei erau specializati pe fabricarea lanturilor de ceas din par uman, foarte la moda in perioada primului razboi mondial, apoi s-au reorientat.

Dupa 1918, o data cu emanciparea femeilor, au aparut si noi c erinte in moda. In ton cu vremurile, Grosse a iesit pe piata cu bijuterii decorative de avangarda, cu un design modernist, care au combinat arta si tehnologia. Piesele lor au atras repede atentia unor producatori importanti ca Lanvin, Chanel sau Dior.

In 1937, la Expozitia Universala de la Paris, Grosse a obtinut medalia de onoare la sectiunea tehnica si la proiectare. Faptul ca staruri ale vremii le-au devenit cliente, a contribuit mult la renumele lor. De exemplu, Marlene Dietrich le-a  cumparat tot stocul din New York, eveniment larg mediatizat.

Al doilea razboi mondial a afectat foarte mult si compania Grosse, care a fost distrusa completa de bombardamente. Au salvat dintre daramaturi cateva utilaje si au inceput productia de bijuterii cu speranta. Si efortul le-a fost rasplatit!

Prin anii ’50, au castigat in popularitate, deoarece calitatea lor era la cel mai inalt nivel. Accesoriile lor decorative semanau foarte mult cu bijuteriile pretioase, dar cu preturi mult mai accesibile. Atunci cand au inceput sa-si vanda piesele in magazinele Dior au inregistrat niste rezultate nesperate. In urmatorii 50 de ani, Grosse a fost responsabil pentru producerea bijuteriilor decorative sub licenta Dior, un parteneriat fara precedent.

Astfel, sub marca Dior sau sub marca proprie, casa de bijuterii Grosse a inregistrat succes dupa succes, impunandu-se pe piata cu creatii exceptionale. Un astfel de exemplu este acest colier Grosse Dior vintage, placat cu aur, decorat cu cristale si perla, un model tipic al anilor 1970.

Sursa de inspiratie: http://www.grosse.hk